Blog

Blog


5 rutes de ciclisme de carretera per descobrir el Maresme sobre rodes

Ciclisme de Carretera Guillem Casanovas

El Maresme és una destinació ideal per gaudir de la bicicleta els 356 dies de l'any. Protegit per la Serralada Litoral a l'interior i amb el mar Mediterrani com a eix vertebrador, al llarg de tota la comarca hi trobaràs gran varietat de paisatges i desnivells. Et proposem rutes de ciclisme per carretera que et permetran gaudir dels paisatges de la comarca.

Des de les concorregudes carreteres de la costa, amb el mar de costat, a fins a carreteres secundàries més tranquil·les i sinuoses, on podràs pedalar amb la comunitat local entre frondoses pinedes i pujar alguns colls interessants, el Maresme t'ofereix una oportunitat única per gaudir de natura, gastronomia i cultura.

1- Entre el Maresme i el Vallès per Alella i el coll de Parpers

La primera ruta que us proposem té el seu punt d'inici al municipi del Masnou. Des d'aquí es dirigeix cap al coll de Font de Cera, entre els municipis d'Alella i Vallromanes. El tram de ruta que es fa a la comarca veïna del Vallès Oriental és força planer.

Arribats a la Roca del Vallès, trenquem cap el Coll de Parpers, port icònic de la comarca, des d'on tornem al Maresme i enllacem la N-II fins al Masnou.

 

Veure la ruta

coll de parpers


2- Els colls de Parpers i de Sant Bartomeu

Aquest itinerari ens portarà a conèixer dos dels port més característics del maresme. Arribarem primer al coll de Parpers des d'Argentona, una carretera tranquil·la i amb pocs cotxes. Després, pujarem el pas de muntanya de Sant Bartomeu, que està situat entre la Roca del Vallès i el Coll de Sant Bartomeu (Òrrius), una pujada curta però amb força desnivell.

 

Veure la ruta

ciclisme de carretera


3- Santa Susanna - Mataró

Aquesta ruta circular comença a Santa Susanna, en direcció a Calella i Mataró per la carretera de la costa, amb unes magnífiques vistes al mar. Una vegada arribats a Mataró, pujarem cap a la famosa carretera de Mata conduint-nos cap el Coll del Pollastre.

Passat el municipi d'Arenys de Munt enllacem amb la sinuosa carretera de la Vallalta fins a Sant Pol on agafa novament la N-II.

 

Veure la ruta

Foto ACT ruta ciclisme


4- Entre el Maresme i el Vallès per Can Bordoi i Collsacreu

La ruta circular comença i acaba a Vilassar de Mar, des d'on pujarem per la carretera d'Argentona i la carretera de Dosrius. Un cop a Dosrius iniciem ascens al coll de Can Bordoi, un port amb 4,2 km de longitud i un desnivell mig del 4,2 %.

Després, arribats al terme de Sant Celoni agafarem la carretera de Vallgorguina fins a Collsacreu per acabar retornant pel pas del Pollastre, des d'on gaudirem de bones vistes de la costa.

 

Veure la ruta

Can Bodoi a Dosrius


5 - Santa Susanna - Sant Celoni

El traçat de la ruta Santa Susanna - Sant Celoni cobreix una distància de 66.47 km al voltant del parc natural de Montnegre.

A l'anada hi trobaràs la pujada de Collsacreu, per acabar amb una tornada de baixada cap a Santa Susanna, passant per Sant Celoni i Hostalric.

 

Veure la ruta

La Vallalta


El Maresme ofereix una gran varietat de rutes de ciclisme per carretera que permeten als ciclistes gaudir dels seus paisatges. Des de les carreteres costaneres concorregudes fins a les carreteres secundàries sinuoses a través de frondoses pinedes, aquesta comarca té alguna al·licient per a tots els amants del ciclisme. Ja sigui explorant els colls de Parpers i Sant Bartomeu, gaudint de les vistes al mar a Santa Susanna i Mataró, o fent una ruta circular des de Vilassar de Mar fins a Collsacreu, hi ha opcions per a ciclistes de tots els nivells i preferències. Això fa del Maresme un destí ciclista ideal, amb una combinació única de natura, gastronomia i cultura per descobrir mentre pedales. Així que agafa la teva bicicleta i aprofita aquestes rutes per descobrir el Maresme sobre rodes.

També pots veure totes les rutes de ciclisme de carretera al Maresme aquí.

Compartir