Blog

Blog


Vols descobrir els racons més cinematogràfics del Maresme?

Escena de Sin Huellas

Coneix els llocs que han estat escenari de les pel·lícules i sèries més populars al Maresme, a través del Maresme de cine!

Sabies que el Camí de la Pomareda de Malgrat de Mar va ser escenari de d'una pel·lícula i una sèrie de Netflix? Doncs sí, concretament de la pel·lícula "Pájaros", dirigida per Pau Durà, i de la sèrie "Bienvenidos a Edén", de Daniel Benmayor i Menna Fité. Les dues produccions van passar pel Maresme, però podem trobar moltes altres localitzacions que satisfaran als amants del cinema i als més curiosos, que podran esbrinar com el seu municipi ha estat protagonista d'alguna de les produccions més populars a les plataformes de streaming o a les sales dels cinemes.

Bienvenidos a Edén

Rodatge de "Bienvenidos a Edén" a la platja de Malgrat

La sèrie "Las Invisibles" va tenir l'Atzavara Hotel & Spa de Santa Susanna com el protagonista invisible de la majoria de les escenes. Les artistes, com Lolita Flores, interpretaven a un grup de dones que treballaven com a cambreres d'un hotel. L'edifici va ser el lloc de rodatge durant un mes, just abans de que aquest s'estrenés al públic. La sèrie també es va enregistrar a altres localitzacions, com la Platja dels Tres Micos de Caldes d'Estrac, la Plaça Espanya del Masnou i la Plaça Sant Joan i la Rambla Turó de Montgat.

Dins d'aquesta filmoteca, el Maresme pot presumir d'haver sortit en una de les produccions més importants i famoses d'aquesta dècada. "Game of Thrones" va fer una parada de dos dies al Castell de Santa Florentina, de Canet de Mar, que es va convertir en "La colina Cuerno", la fortalesa de la Casa Tarly on es va criar Sam Tarly, l'amic de Jon Snow. A dia d'avui, el castell és de propietat privada, tot i que es pot visitar en sortides programades.

Joc de Trons - Game of Thrones

Imatge de "Joc de trons" al Castell de Santa Florentina de Canet

Cinema als llocs més insospitats

La part més curiosa setè art és que es pot gravar en els racons més inesperats. El cementiri d'Arenys de Mar va ser un dels llocs de rodatge de la sèrie d'Amazon Prime "Sin Huellas", una producció que combina la comèdia amb el thriller i que també es va rodar en una Farmàcia d'Òrrius i en el carrer Gènere de Punt de Mataró.

Sin Huellas

Imatge de "Sin huellas" al cementiri d'Arenys de Mar

Un pàrquing exterior del supermercat Caprabo del Masnou també es va convertir en una de les escenes de la sèrie "Who is Erin Carter?", on es representa el moment de l'arribada dels personatges previ a l'atracament que va marcar la vida de la professora anglesa Erin Collantes. Al Centre Cívic el Gorg i al Carrer de la Niella de Sant Vicenç de Montalt també es van rodar els llocs de feina i on vivien alguns dels protagonistes. La sèrie de Netflix va arribar a ser número 1 de la plataforma amb més de 13 milions de visualitzacions.

La capital maresmenca també va acollir el rodatge de la pel·lícula "Mediterráneo" a la platja del Varador, la història que narra els rescats de l'ONG Open Arms durant la crisi humanitària de les pasteres que arribaven a Lesbos, un film guardonat amb diversos premis Goya i Gaudí; i el film d'acció "Las leyes de la Frontera", de Daniel Monzón, que es va enregistrar al carrer Alarcón i a la Plaça Santa Maria de Mataró.

Les plataformes de streaming i cineastes segueixen escollint el Maresme com escenari de les millors pel·lícules i sèries, demostrant que la comarca té un munt de llocs amb encant que els fan mereixedors de sortir tant a la gran com a la petita pantalla.

 

Descobreix la filmografia del Maresme 

Vols consultar el movie map?

 

Compartir