Blog

Blog


Guinguetes al Maresme, per llepar-se els dits!

Les guinguetes, tradicionalment associades amb les platges i els entorns marítims, han evolucionat al llarg dels anys per convertir-se en autèntics paradisos gastronòmics que rescaten l'essència dels productes de proximitat.

Fent honor als productes de proximitat

Al Maresme, aquesta tendència s'ha estès amb força i ha rebut una resposta entusiasta per part dels comensals. Les guinguetes del Maresme ofereixen una experiència única, combinant la cuina tradicional arran de mar amb una àmplia varietat de productes frescos i sostenibles, fent dels menjars en aquests restaurants a peu de platja una veritable delícia per als sentits.

El clima mediterrani de la regió és ideal per al cultiu de diverses hortalisses i fruites de temporada, incloent-hi tomàquets, pèsols i maduixes, entre altres i, és clar, peix i marisc capturat pels pescadors locals. Alguns dels peixos més comuns inclouen sardines i calamars, mentre que entre el marisc trobem gambes o escamarlans. I sense oblidar la proposta de maridatge amb vi o cava del territori de la DO Alella.

Les guinguetes o “xiringuitos” de proximitat al Maresme, no només ens permeten degustar els sabors de mar i de munt del nostre territori, sinó que també ens proporcionen una oportunitat per aportar el nostre granet de sorra en la protecció del medi ambient i el suport a les petites explotacions agrícoles i artesanes locals.

Descobreix-les de la mà de la marca gastronòmica Sabors Maresme i del certificat Biosphere:

Bahari Club

Situat a la platja de Garbí de Calella Bahari Club és una guingueta excepcional per gaudir de la cuina mediterrània a la vora del mar, on els arrossos són els protagonistes i on la carta de vins i caves té propostes de referències molt diverses.

Aquest beach club, a banda del restaurant, durant la temporada d'estiu, compta amb hamaques i para-sols just davant del mar ideal per prendre un refresc i gaudir de les vistes al mar i al far de Calella.

Saber-ne més


Nui Beach

El restaurant Nui Beach està situat també a la platja de Calella, i et permetrà gaudir d'una extensa carta de plats típics de la zona Entre les seves propostes podràs assaborir unes bones paelles de llamàntol, a la brasa o de Senyoret o bé plats com l'entrecot, o la pota de pop a la brasa, tot banyat amb un bon vi o cava.

A més, a Nui Beach pots reservar per celebrar-hi un esdeveniment especial amb les millors vistes i una gastronomia cuidada.

Saber-ne més

 


La Rotonda

El "xiringuito" La Rotonda està situat a la platja del Masnou, i està certificat amb el segell Biosphere, que l'acredita com a empresa conscienciada amb la sostenibilitat. Ofereix una carta de cuina internacional i mediterrània a la platja del Masnou.

Ideal per gaudir del skyline de la ciutat de Barcelona. Ofereixen des d'una carta completa que va des de les propostes d'esmorzars, tapes i entrepans fins a plats de peix i marisc, opcions per a vegetarians o cuina tex-mex.

Saber-ne més


Lasal del Varador

Gambes d'Arenys, calamarsets fregits, pot a la gallega, croquetes de sípia, anxoves i coca torrada o festival de closques... són algunes de les propostes del restaurant Lasal del Varador, situat a Mataró, i certificat amb el segell de sostenibilitat Biosphere i slow food Maresme.

Ubicat en un edifici d'arquitectura bioclimàtica, LaSal del Varador fa un ús sostenible de l'aigua i d'energies renovables, i ofereix una carta basada en una cuina mediterrània d'arrels locals, de proximitat i ecològica.

Saber-ne més


Lau Beach

Situat en un entorn privilegiat a Canet de Mar, Lau Beach, és un espai gastronòmic musical on ofereixen dinars i sopars amb producte fresc provinent de la Llotja d'Arenys de Mar. Altres especialitats són el Tataki de tonyina o l'hamburguesa de vedella casolana amb foie.

Aquesta guingueta, que compta amb el segell de sostenibilitat Biosphere, a més es converteix als volts de la mitjanit en un club on gaudir de les nits d'estiu amb bona música i fins i tot pista de ball.

Saber-ne més

Lau Beach

A més, si vols gaudir de peix fresc, no et pots perdre descobrir els Banys Tarrides, de Sant Pol de Mar, amb més de 100 anys de trajectòria, on podràs gaudir de plats amb producte local i peix fresc de les millors captures.

No dubtis a endinsar-te en aquesta aventura culinària i gaudeix de tots els secrets que les guinguetes del Maresme tenen per oferir. Bon profit!

Compartir