Blog

Blog


El setembre fa olor de raïm madur al Maresme: comença la verema!

La verema és un dels moments més màgics de l'any a la DO Alella, una de les denominacions d'origen més petites i antigues de Catalunya. El paisatge del Maresme es transforma amb els colors daurats de les vinyes, i l'aire s'omple d'aromes que evoquen l'essència del vi.

La Festa de la Verema d'Alella: tradició i festa

La Festa de la Verema d'Alella és un esdeveniment anual que celebra l'inici de la collita del raïm, una tradició arrelada en la cultura vinícola de la comarca. Aquest esdeveniment, que té lloc durant el mes de setembre, és una combinació de tradició i modernitat, amb activitats per a tots els públics. Des de tastos de vins i visites a cellers fins a mercats de productes locals i activitats per als més petits, la Festa de la Verema és una experiència que uneix cultura, gastronomia i diversió. No et perdis les cercaviles, les actuacions musicals i les demostracions de premsat de raïm, que transporten els visitants a temps passats mentre gaudeixen de l'ambient festiu.

Correfoc Diables del Vi

Descobreix les propostes enoturístiques del Maresme

A més de la festa, la comarca ofereix una rica oferta enoturística que et permetrà conèixer de prop l'art de fer vi i gaudir de moments únics envoltats de vinyes i paisatges espectaculars. Aquest setembre aprofita per visitar alguns dels cellers del Maresme que ofereixen propostes enoturístiques.

  • Alta Alella: Situat entre el Parc Natural de la Serralada de Marina i el mar Mediterrani, Alta Alella és un celler familiar que destaca per la seva aposta per l'agricultura ecològica. Ofereixen visites guiades que acaben amb tastos dels seus vins i maridatges. Un passeig per les seves vinyes és una experiència per tots els sentits, amb vistes impressionants sobre el Mediterrani.
  • Bouquet d'Alella: Aquest celler combina tradició i innovació, oferint una experiència enoturística íntima i personalitzada. Les seves vinyes es troben en un entorn natural privilegiat, on podràs gaudir de rutes guiades entre ceps centenaris, seguides d'un tast dels seus vins més emblemàtics. És ideal per a aquells que busquen una experiència enoturística amb un toc personal i acollidor.
  • Celler Quim Batlle: Amb una filosofia basada en el respecte pel medi ambient i les tècniques tradicionals, aquest celler és conegut pels seus vins naturals i ecològics. Ofereixen visites guiades que t'endinsen en el procés de producció i acaben amb un tast que inclou alguns dels seus millors vins. L'ambient relaxat i les vistes panoràmiques des del celler fan que sigui una visita imprescindible per als amants del vi.

Alta Alella

Viu la verema al Maresme

La verema és el moment perfecte per submergir-se en l'essència vitivinícola del Maresme. Ja sigui participant en les activitats de la Festa de la Verema d'Alella o explorant els cellers de la comarca, tindràs l'oportunitat de descobrir els secrets d'una tradició que ha donat forma a la identitat del territori.

Gaudeix d'aquest temps especial de l'any, on la combinació de natura, cultura i enologia crea una experiència inoblidable. Et convidem a alçar la copa i brindar per la verema del Maresme!

 

Compartir