Celler Alta Alella
Alta Alella és un projecte familiar que va néixer a principis dels anys 90. En Josep Maria Pujol-Busquets, acompanyat de la seva dona Cristina Guillén, va iniciar aquesta aventura enològica adquirint la finca de Can Genís, amb reminiscències noucentistes, situada a la zona agrícola del Parc Natural de la Serralada de Marina, entre els municipis d'Alella i Tiana.
Al 1991, Alta Alella va començar per plantar les primeres vinyes, al costat de la Pansa Blanca (Xarel•lo), varietat tradicional d'Alella, van plantar una gran diversitat de varietats, entre d'altres, l'oblidada Mataró, que no s'havia cultivat a Alella des dels temps de la fil·loxera. Es va construir el celler, reformar la masia i incorporar les vinyes de més de 50 anys que ja estaven en producció.
L'any 2001 ja estaven a punt per elaborar els primers vins, fruit de les 6 hectàrees disposades en terrasses i costers. Des d'aleshores s'han adquirit i condicionat un total de 17 hectàrees, situades a una altitud d'entre 150 i 250 metres sobre el nivell del mar.
Des del seu inici, tota la producció ha estat ecològica certificada, sense l'ús d'herbicides, ni pesticides, i mantenint una biodiversitat i ecosistema equilibrats. S'utilitzen tècniques ancestrals, com l'adob en verd i el compost orgànic. La verema és manual, i té una durada d'aproximadament dos mesos, buscant el moment òptim per a cada varietat mitjançant rigorosos controls de maduració.
Actualment Alta Alella ha arribat al seu punt de màxima maduresa a nivell de finca, apostant per l'enoturisme amb la construcció d'un centre de recepció de visites perquè els amants del vi i el cava puguin degustar tots els productes mentre gaudeixen d'unes magnífiques vistes del Mar Mediterrani en un entorn vitícola singular.
CELLER DE LES AUS, el celler de vins radicals d’Alta Alella • Cava Privat.
La família Pujol-Busquets Guillén reforça la seva aposta per l’ecologia amb l’objectiu d’aconseguir vins naturals de qualitat sense utilitzar sulfurós i inaugura un celler basat en el coneixement i en l’experiència acumulats al llarg de quatre dècades dedicades al vi.
L’arquitecte Alfons Soldevila, encarregat del projecte, destaca “l’ombra i el silenci” com els principals factors d’aquest nou celler, construït a partir de material reciclat i integrat al seu entorn, el Parc Natural de la Serralada de Marina i el Mediterrani.
A partir d’aquesta verema, s’hi elaboraran els vins que reben el nom de les aus que habiten el parc: Bruant, Capsigrany, Merla, Tallarol i Puput.
Visites:
Horari: tots els dies de 10:00 - 20:00
Idiomes: Català, Castellà, Anglès, Francès, Italià. Visites disponibles també en alemany & rus amb reserva prèvia i cost addicional
• Visita 3 degustacions: passejada entre vinyes, visita del celler i degustació de 3 vins/caves.
• Visita 6 degustacions: passejada entre vinyes, visita del celler i degustació de 6 vins/caves.
• Visita 4x4: Excursió per les vinyes amb 4x4, visita del celler i degustació de 3 o 6 vins/caves.
Marques i segells
- Turisme escolar
- Maresme Events
- Biosphere
Camí Baix de Tiana, s/n, 08328
08328 Alella