Blog

Blog


Tasta els Sabors Maresme als restaurants destacats per la Guia Repsol

Lasal del Varador

Agafa els coberts i prepara el teu paladar per un viatge gastronòmic pel Maresme!

La Guia Repsol ha revelat els seus guardons per aquest any i hi ha una pluja de restaurants de la comarca esperant-te!

Imagina't aquesta situació: acabes de fer la reserva al restaurant, les expectatives estan al cel i no pots evitar somriure pensant en tot el que t'espera. Com serà l'ambient? Què hi haurà al menú? Quines sorpreses gastronòmiques t'esperen? Amb una anticipació febril, decideixes consultar els Sols de la Guia Repsol, els Soletes i Recomanacions pel Maresme. I és que la Guia Repsol és el segon reconeixement gastronòmic més important, només per darrere de les estrelles Michelin. I aquí comença el viatge del teu estómac.

Primer, arriba l'entrega dels cobejats Sols de Repsol. Tres restaurants del Maresme s'han alçat amb aquest prestigiós reconeixement. Comença la festa dels sabors a Tresmacarrons, a El Masnou, on s'ofereix una cuina comarcal i estacional governada pel mar, la muntanya i els horts que l'envolten.

Segueix la teva ruta culinària a Arenys de Mar, on Hispània et convida a tastar els sabors de la tradició catalana amb 70 anys d'història. Un restaurant on han passat figures com l'actor Robert de Niro o el cantant Bono.

I el darrer Sol se l'emporta El Hogar Gallego, de Calella, que aposta per la cuina del mar amb un compromís clar per la qualitat del producte i la senzillesa, amb un viver propi i una àmplia varietat de productes de proximitat dels pagesos del Maresme.

Però espera, que encara hi ha més! Les celebritats gastronòmiques es multipliquen amb els Soletes. És el moment de conèixer Lasal del Varador, a Mataró, un paradís per aquells que vulguin tastar productes de mar amb una filosofia ecològica.

I si parlem de sentits, els responsables de La Morera, també a Mataró, volen que sempre surtis amb un somriure amb el tracte únic que l'equip dels Quintana donen a cada client, acompanyat sempre del millor vi.

Tampoc oblidem l’establiment Paquita Sierra, a Teià, on els ous fregits amb pernil i patates fregides i sardines al punt segueixen sent fixes, un plat tradicional però que no passarà mai de moda. I el petit, però no menys important, Paquita Slow, a Canet de Mar, ofereix un ambient molt íntim amb hamburgueses, arrossos i tapes que omplen una carta que et conquerirà des del primer mos.

I si encara tens gana de més, aquí arriben les Recomanacions. Una llista de desitjos gastronòmics per a tots els amants de la bona taula.

L'acollidor Cal Tito, de Cabrera de Mar, és la teva opció si vols gaudir d'una sípia a la planxa amb un toc picant o musclos a la donostiarra. A l'hostal de la plaça, a Cabrils, et sorprendrà cada racó amb el seu encant i amb una dosi de creativitat que et farà perdre el cap, com el filet de vedella al cafè de París amb patates o els espàrrecs blancs «Collonuts» amb maionesa cítrica i romesco d'avellanes.

 

   

I qui podria resistir-se a una visita a El Drac by Raul Balam Ruscalleda, a Calella, on cada plat té un toc d'elements avantguardistes fet per una de les generacions de xefs catalans més reconeguts. També pots seguir gaudint de la creativitat de La Marineta i Sangiovese, dos restaurants de Mataró on tradició i creativitat es conjuguen pel goig dels paladars més exigents.

Pels amants del mar, la seva cita és a El Racó del Navegant i Can Jaume, de Sant Andreu de Llavaneres. Aquest últim destaca per celebrar casaments i altres festes a peu de platja, mentre que el primer es troba al cor del Port Balís.   

I si t'agraden les combinacions exòtiques, tasta els plats maresmencs de la Cuina Sant Pau, a Sant Pol de Mar, amb un toc també del Brasil.  

Si vols posar una mica de felicitat al teu estómac, el Maresme t'espera amb els seus braços oberts i els seus plats deliciosos. Reuneix la teva família i els teus amics cap a una aventura culinària on sempre voldràs repetir!

 

 

Compartir