Blog

Blog


El Maresme, territori recomanat per la Guia Michelin pels seus grans restaurants

La gastronomia del Maresme és reconeguda arreu, per això molts dels seus restaurants apareixen com a recomanats a la prestigiosa Guia Michelin.

De fet, fins i tot un està guardonat amb una estrella, que conserva any rere any tot i els estrictes criteris que imposa aquest anhelat reconeixement.

El restaurant Tresmacarrons, situat a El Masnou, és el que pot presumir de tenir una estrella Michelin. La guia considera que té una "cuina de gran nivell" i que el mateix nom fa una picada d'ullet ja que "macaron" és el nom col·loquial amb el qual els gastrònoms francesos es refereixen a aquesta distinció. La guia alaba la "ferma aposta del xef Miquel Aldana per la cuina catalana de producte, contemporània en les formes, adaptada a l'estacionalitat i estretament vinculada al Maresme", afegint que té una filosofia culinària que neix "de l'honestedat, el compromís i l'amor per la feina ben feta als seus menús degustació". També recalca que la Cap de Sala, Núria Orra, ha participat en el disseny i elaboració de la vaixella. Tot un plaer pels sentits, especialment el gust, que també destaca per ser accessible a les persones amb mobilitat reduïda i per estar adherit al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

 

 

La Guia Michelin recomana, a més, diversos restaurants de la comarca. A Calella se'n troben dos; un d'ells és El Hogar Gallego, del qual posen en valor que es tracta "d'un gran clàssic, cèntric i amb molts anys de vida. Té una carta bastant completa, tot i que el més venut sempre són els fantàstics peixos i marisc del seu expositor".

El xef maresmenc Raül Balam Ruscalleda pot presumir de tenir dos restaurants recomanats: El Drac, situat a Calella, a l'interior de l'Hotel Sant Jordi, i Cuina Sant Pau, al seu Sant Pol natal, sent l'hereu del mític Sant Pau que va fundar la seva mare, Carme Ruscalleda. La mateixa guia recorda que l'establiment va tenir tres estrelles i que "ha pres un nou rumb per presentar-se sota el format d'un bistró, molt més informal, amb
nombroses imatges i records que enalteixen la figura de la llegendària xef Carme Ruscalleda", però ara amb "una carta de gust actual i base catalana amb plats senzills, detalls brasilers i picades d'ullet a la història de la casa". I és que Balam s'ha associat amb el xef brasiler Murilo Rodrigo Alves en els dos establiments que tenen a la nostra comarca.

No gaire lluny hi ha La Font, un "restaurant lluminós, agradable i de marcat caràcter familiar, ja que el porten tres germans. Una carta tradicional amb detalls actuals i interessants menús", diu la Guia Michelin d'aquest restaurant de Canet de Mar.

La capital del Maresme també compta amb dos locals recomanats: Sangiovese, un restaurant amb una "carta de línia actual i bases tradicionals amb una bona oferta de menús" i línies estètiques properes a l'Art-Decó; i Dos Cuiners. Aquest darrer està inclòs a la secció Bib Gourmand per tenir una de les millors relacions qualitat-preu, segons el jurat de la guia. "Cèntric, de desenfadat ambient industrial i portat amb encert per una parella de cuiners, Òscar Pérez i Mar Arnalot, sent ella la responsable de les postres. La seva proposta, centrada en una carta de platets que permet degustar un major nombre d'elaboracions, està molt enfocada a compartir, sempre en la línia d'una cuina actual, de base catalana i amb detalls de fusió", és la ressenya de la Guia Michelin, que posa en valor tant el menú econòmic del migdia com el seu pica pica i el menú gastronòmic de les nits.

Cabrils acull també un restaurant recomanat, Ca L'Estrany, "una casa, tipus masia, molt vinculada a la Confraria de Pescadors d'Arenys de Mar. Tasta el pop, els arrossos, les suggerències... i, per suposat, els seus peixos i marisc", diu la Guia.

 

Amb totes aquestes opcions, és difícil que no es faci la boca aigua... les propostes gastronòmiques són d'allò més diverses, però totes amb un tret comú: delicioses!

Compartir