Blog

Blog


La gastronomia sostenible al Maresme: una joia per a descobrir

El 18 de juny té lloc el Dia de la Gastronomia Sostenible i El Maresme, amb els seus camps fèrtils, les seves platges idíl·liques i el seu clima suau, ofereix un entorn perfecte per a l'agricultura i la pesca sostenible. 

Un dels principals avantatges de la gastronomia sostenible al Maresme és la seva relació amb la biodiversitat local. La regió és coneguda per la seva varietat de productes agrícoles, com ara el pèsol o la maduixa, productes identitaris i singulars del territori. A més, el peix i el marisc capturat a les aigües del Maresme són autèntiques delícies culinàries. Aquests productes locals i de temporada afavoreixen la conservació de les espècies autòctones i contribueixen a preservar l'equilibri ecològic dels ecosistemes marins, a més de deixar-se emportar per les experiències enoturístiques que produeixen les visites a les vinyes i els seus vins de pansa blanca DO Alella.

Els restaurants sostenibles al Maresme són autèntics baluards de la gastronomia local. Molts d'ells ofereixen menús basats en productes de proximitat i sostenibles, amb receptes que posen en valor la riquesa culinària de la regió. Aquests establiments també promouen pràctiques responsables, com ara la reducció del malbaratament alimentari i l'ús de productes ecològics.

Descobreix experiències sostenibles de la mà d'establiments Biosphere com la Rotonda El Masnou, amb una cuina internacional i mediterrània o Lasal del Varador de Mataró, que ofereix una cuina amb productes de proximitat i de filosofia ecològica. Sense deixar de perdre la proposta que ofereix el Lau Beach de Canet de Mar, el.laborant una cuina de mercat, i plenament conscients de la importància que té el producte local en aquest tipus de cuina o el Restaurant Tresmacarrons, amb una cuina estacional, tot organitzant amb els productors, els calendaris dels productes  i construir una carta en constant canvi.

Deixa't seduir per les delícies gastronòmiques del Maresme de forma responsable i sostenible!

 

Compartir