Blog

Blog


Els 7 millors restaurants del Maresme per degustar peix i marisc

Plat El Rebost Premià de Mar

Descobreix alguns dels restaurants més destacats del Maresme per gaudir de la rica gastronomia a base de peix i marisc fresc, així com arròs i fideuà combinat amb el millor gust del mar.

Gaudeix de la cuina de proximitat, de les seves vistes i dels espais envoltats de natura, història i la brisa que corre a primera línia de mar. Són restaurants aptes per celebrar tota mena d'esdeveniments o gaudir del cap de setmana provant noves sensacions pel paladar. Estan per llepar-se'n els dits!

El Rebost de Premià

El Rebost de Premià és dels restaurants més populars que hi ha a Premià de Mar, segons Restaurants Guru l'any 2024. Aquest restaurant treballa amb una cuina molt tradicional i sempre posant per davant el producte de proximitat. Aposten al 100% per productes locals del Maresme com els pèsols i les maduixes, sempre que n'hi hagi a disposició, ja que busquen poder subministrar tota la temporada amb els productes que vagi donant la rotació del temps. Les potetes de pop d'Arenys, el llamàntol a la Formentera o el turbot salvatge, són alguns dels suggeriments del xef que podràs trobar a la seva carta per degustar la rica gastronomia del Maresme.

El Txoko de Premià de Dalt

El Txoko de Premià de Dalt combina sabors autèntics amb la tradició, personalitat i excel·lència. Una oportunitat per descobrir noves sensacions gustatives en un ambient acollidor. Té a disposició espai interior com a la terrassa i zona chill-out, apte per a mascotes, a més de convidar a artistes per tocar música en directe. Des de grups de rock, bossa nova o cantants d'estil flamenc, al Txoko de Premià de Dalt podràs degustar plats exquisits acompanyat de bona música.

Per gaudir d'una experiència gastronòmica única, amb ingredients frescos del mar, a la seva carta hi trobaràs musclos, gambes, anxoves, pop, cloïsses i calamarsets. Així com productes de l'hort, carns i tota mena d'arrossos: de marisc, negre i fideuà. En aquest restaurant treballen amb productes de proximitat com les carxofes, verdures, enciams i també amb cellers propers, sempre prioritzant que els productes siguin de qualitat i naturals.

Hostal de la Plaça (Cabrils)

El restaurant Hostal de la Plaça de Cabrils és una excel·lent opció per descobrir la rica gastronomia del Maresme especialment pels amants del peix i marisc, ja que a la seva carta tenen una àmplia oferta. Tàrtar de salmó, calamars, sardines, anxoves, bunyols de bacallà, croquetes de gamba i rap o diversos tipus de peix fresc. En aquest restaurant podràs gaudir de les vistes a les muntanyes de la Serralada Litoral, així com veure el mar des de la zona més alta del restaurant. També viure l'encant del centre històric i l'arquitectura modernista. Per gaudir de l'experiència al complet també hi ha disponibles habitacions del seu hotel 'boutique' per visitar els voltants, la naturalesa i l'ambient íntim de Cabrils.

L'Ermita Restaurant - Hotel Gran Sol (Sant Pol de Mar)

L'Hotel Gran Sol ofereix servei de restauració. A l'Ermita Restaurant podràs entrar en contacte amb l'autenticitat dels productes més frescos del Maresme. L'arròs de gamba vermella, el bacallà amb mango, oliva kalamata, tomàquet xerri i oli d'alfàbrega o el turbot amb salsa de mar i muntanya són alguns dels plats que podràs degustar i que no deixen indiferent a ningú. La seva carta es defineix pels productes de proximitat i la cuina de mercat. A més de gaudir d'una àmplia oferta gastronòmica, l'Ermita és un restaurant que és un centre de formació que prepara a professionals de la gastronomia i direcció hotelera.


Restaurant Blau de Mar (Arenys de Mar)

La cuina mediterrània, els productes de proximitat i la sostenibilitat defineixen la cuina del restaurant Blau de Mar. Alguns dels plats que identifiquen a aquest restaurant són: el carpaccio de gamba d'arenys, l'arròs de gamba vermella i els calamars d'Arenys a l'andalusa. Treballar amb el millor producte de la llotja i amb productes de proximitat, són algunes de les característiques que diferencien el restaurant Blau de Mar. A la seva carta també podràs trobar plats elaborats amb l'horta del Maresme, com la coliflor, bròquil, mongeta, pèsols, carxofes o maduixes.

El restaurant Blau de Mar és un edifici del segle XX que conserva un aire portuari i l'essència del Mediterrani. Té unes espectaculars vistes al mar, així com galeria i pati interior on encara es respira l'essència de l'antiga casa indiana de l'any 1910. És un espai lluminós que combina rajola, fusta i grans vidrieres per on corre una agradable brisa marina que acompanya a la perfecció els seus plats a base de peix. Pels amants de la música, agrada saber que tenen una programació de jazz en viu els dijous de tot l'any.

Restaurant Marítim (Calella)

El restaurant Marítim va obrir les portes l'any 1992 i és de tradició familiar, ja que ha passat de generació en generació. Els avis van transmetre el negoci als seus fills: en Jordi, la Montse, en Josep i la Dolors. Actualment, la quarta generació familiar, la Georgina i Pere, continuen al davant del negoci per fer gaudir als seus clients amb plats tan frescos com: musclos, sèpia, 'xipirons', sardines o combinat de peixos, entre d'altres. Tot i que la seva especialitat són les paelles i els arrossos, també tenen peix fresc cada dia. La seva oferta és tradicional i acabada de pescar del mar. Any rere any, el Marítim continua amb la mateixa actitud treballadora i servicial heretada.

6Q Restaurant Modernista (Canet de Mar)

6Q és un restaurant únic per gaudir de la gastronomia de proximitat dins d'un palauet modernista dissenyat i construït per Lluís Domènech i Montaner. Els seus fogons cuinen una gastronomia creativa i d'autor inspirada en la tradicional cuina catalana. Les seves diverses sales com la cúpula, el menjador central, la sala Puigdemont o la capella proporcionen una experiència culinària diferent plena d'història, art i tradició. L'arròs caldós de llamàntol, la suprema de salmó amb salsa tàrtara o el llamàntol Canadà a la planxa del viver són algunes de les delícies que es poden trobar a la seva carta. Un restaurant ideal per celebrar aniversaris, bodes o esdeveniments especials en un ambient històric i amb la millor gastronomia.

Sigui per celebrar una ocasió especial o per gaudir de la rica gastronomia catalana i del Maresme tots aquests restaurants són una bona opció per degustar peix i marisc fresc. Es tracta d’establiments que formen part del projecte Sabors Maresme que agrupa més d'una seixantena de restaurants. Pots descobrir-los tots al web de Turisme Maresme o buscant el distintiu oficial al mateix establiment.

 

Compartir