Blog
Especial 8M - dones referents en el sector turístic del Maresme - Pepi Sánchez
Entrevistem a Pepi Sánchez, xef al capdavant de la cuina del restaurant Sangiovese de Mataró.
Com ha estat la seva experiència, com a dona, en el sector de la restauració?
La meva experiència a la restauració ha estat molt bona. Vinc de família de restauradors, llavors ja sabia com funcionava aquest món, ho he viscut des de-de ben petita. Però he estudiat i m'he format fora de casa, i he tingut bons companys que han apreciat la meva feina. Mai m'he sentit discriminada per ser dona a l'hora de treballar amb altres equips i la meva il·lusió i passió per la cuina m'ha portat a crear el meu propi restaurant. Llavors penso que el fet de ser dona no implica que no puguis realitzar els teus somnis.
En l'imaginari col·lectiu, sempre s'ha associat la cuina a les mares i les àvies. Aquesta idea està començant a canviar?
Sí, crec que els homes s'hi senten més integrats en aquest rol. Molts han descobert que els agrada cuinar. Els agrada fer la compra i provar receptes noves. Avui dia hi ha molta més cultura de cuina que abans, ens preocupa més el que mengem i com, i tenim molta més informació al nostre abast per poder cuinar (programes de TV, concursos de cuina, mostres gastronòmiques, internet, etc.). Això fa que la cuina ja no sigui només un territori de la dona.
Quins consells donaries a altres dones que aspiren a seguir els teus passos al món culinari?
Que es formin molt, que estudiïn, que aprenguin molt i més. Com més formada estàs, més portes s'obren. Que siguin lluitadores i sacrificades, i que ho facin, perquè realment els agrada i senten passió. Perquè com tot a la vida, aquesta feina té els seus moments d'estrès, de fatiga, d'inquietud, però alhora és superagraïda.
Com veus el futur de la gastronomia en l'àmbit internacional i quin creus que és el paper de les dones en aquest futur?
El futur de la gastronomia existirà mentre l'ésser humà tingui devoció per menjar i crec que la dona té un paper superimportant. Les dones tenim inherent a la nostra essència la delicadesa, la sensibilitat, el gust, la tendresa, la paciència, l'equilibri, el bon fer, qualitats indispensables per cuinar. I per això cada vegada més dones estan al davant de llocs de responsabilitat en una cuina.