Notícies corporatives


El verd tenyeix menús i mercats amb l’inici de les jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme

Horta Pla de Munt

Una setantena de productors, elaboradors i restauradors del Maresme participen al Temps de Pèsols, que se celebra del 15 de març a l'1 de maig.

El Maresme ja ho té tot a punt per acollir un any més el "Temps de Pèsols", les jornades gastronòmiques de la "perla verda" de la comarca, un esdeveniment que ressalta la tradició culinària i la singularitat dels productes de km 0 organitzat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

A partir del 15 de març i fins a l'1 de maig, aquesta festa gastronòmica abraçarà la temporada de primavera amb una àmplia varietat de plats que celebren la versatilitat del pèsol. Des de pèsols ofegats a acompanyar-los amb sípia, passant per utilitzar-los com a confit dins de raviolis o en amanida, els restaurants locals oferiran creacions úniques que reflecteixen la passió del Maresme per la seva cuina.

Els municipis participants aquest any inclouen Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Mataró, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Tiana i Vilassar de Mar.

A més de gaudir dels àpats dels restauradors locals, residents i visitants tindran l'oportunitat de comprar pèsols frescos directament dels productors, així com explorar una gran varietat de productes artesanals disponibles als mercats de la comarca.

Una setantena de productors, elaboradors i restauradors se sumen a l'esdeveniment que posa en valor el pèsol, un llegum petit però amb gran valor nutricional que, per les seves propietats, s'assembla més a les verdures i que conté hidrats de carboni, fibra i vitamina B, essencial perquè els nutrients arribin al sistema nerviós. Es pot consultar l'oferta d'establiments participants en les jornades gastronòmiques al web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. La Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci d'Enoturisme DO Alella també col·laboren a les jornades.

El pèsol és un dels llegums amb més història i tradició a la nostra comarca, conreat tant als pobles costaners com a les zones de muntanya. Amb l'arribada de la primavera i el bon temps, durant els mesos de març i abril, nombroses localitats convoquen activitats de divulgació gastronòmica d'aquest producte de la terra, tant preuat com valorat a la cuina i a la taula.

Un cop més, les jornades gastronòmiques del pèsol al Maresme conviden a tothom a descobrir i gaudir dels autèntics sabors de la terra, recordant la riquesa i diversitat culinària que situen el Maresme en el mapa gastronòmic català.

 

Restaurants que participen al Temps de pèsols

Alella

  • Can Balcells
  • Alta Alella - Celler de les Aus

Arenys de Mar

  • Delirio Gastrobar
  • Can Majó
  • Sardineta Bistrot de Yolanda Majó

Argentona

  • Atahualpa
  • Xalavia Restaurant

Cabrils

  • L'hort Cabrils

Caldes d'Estrac

  • Dynamic Restaurant
  • Solstici

Calella

  • Aula - Restaurant El Rebost del Bisbe
  • Neska Polita Vinoteca

Mataró

  • El Racó del Port - Mataró
  • L'Harmonia

Pineda de Mar

  • Chicken & Fish
  • ECO Pizzeria Que Bona!!
  • Pura Brasa Pineda de Mar
  • Can Formiga

Premià de Dalt

  • El Txoko de Premià de Dalt
  • La Cisa

Sant Andreu de Llavaneres

  • Filo per la cuina
  • Viterra Restaurant

Sant Pol de Mar

  • L'Ermita Restaurant
  • CasaFina

 

Productors i elaboradors de pèsol del Maresme

Alella

  • L'Hort d'en Pau

Arenys de Mar

  • Horta Moragas
  • Sóc Pagès

Arenys de Munt

  • Agrosalichs

Argentona

  • Bellatriu

Cabrera de Mar

  • Els Pagesos
  • Hortícola Can Sala d'Agell
  • Verdpujol
  • Verdures Ribosa de Cals Frares

Calella

  • Unió de Maduixaires de Calella

Canet de Mar

  • Can Catà "Fruits del Sol"

Malgrat de Mar

  • Agrícola El Progrés Garbí SCC
  • Hortalisses Massaguer

Mataró

  • Can Grau
  • Can Tria Ecològic
  • L'Hort d'en Dídac

Òrrius

  • El Mosaic

Palafolls

  • Horta Ecològica Pla de Munt

Pineda de Mar

  • Cooperativa Agrícola del Maresme, SCCL

Sant Andreu de Llavaneres

  • Horta Família Rabassa
  • Can Margarida
  • Horta Graupera
  • Horta Marcó
  • Horta Pera Viván
  • Horta Xavier Amat

Sant Cebrià de Vallalta

  • Cal Moliné

Santa Susanna

  • Hortalisses Pi

Vilassar de Mar

  • El petit Bané
  • Horta i obrador Ytchart

Tiana

  • Melmelària

Sant Pol de Mar

  • Melmelades Calada

 

Productors amb venda directa als mercats

Arenys de Munt

  • Montserrat Amargant Sánchez, mercat Plaça de Cuba de Mataró

Argentona

  • Jaume Font Collet, mercat Plaça de Cuba de Mataró

Cabrera de Mar

  • Verdpujol, SCP, mercat Cerdanyola de Mataró

Canet de Mar

  • Joan Ramon Aguilar Mora, mercat Cirera-Molins de Mataró

Dosrius

  • Joan Roselló Picañol, mercat Plaça de Cuba de Mataró

Mataró

  • Montse Cantallops Rovira (Can Cantallops), mercat L'Escorxador de Mataró
  • Josep Floriach González (Can Portell Vell), mercat L'Escorxador de Mataró
  • Jordi Graupera Vives (Can Redeu), mercat Plaça de Cuba de Mataró
  • Claudia Honefeld, mercat Plaça Gran de Mataró

Pineda de Mar

  • Jordi Basart Piferrer (Rectoria Vella), mercat Cirera-Molins de Mataró
  • M. del Rosario Sánchez Tejero, mercat L'escorxador de Mataró

Vilassar de Mar

  • Joan Maltas Aliberas (Can Maltas), mercat L'escorxador de Mataró

Compartir