Notícies corporatives


Arrenca una nova edició del Temps de pèsols al Maresme amb la participació d’una vintena de restauradors

Temps de pèsols

La "perla verda" protagonitza els menús dels restaurants amb l'inici de les jornades gastronòmiques del pèsol, que se celebra del 15 de març al 4 de maig.

Un any més, el Maresme es prepara per donar la benvinguda a les jornades gastronòmiques del Temps de pèsols, un esdeveniment que posa en valor la coneguda com la "perla verda" de la comarca. Aquest esdeveniment, organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, destaca la tradició culinària local i la singularitat dels productes de km 0.

Des del 15 de març fins al 4 de maig, aquesta festa gastronòmica donarà la benvinguda a la primavera amb una selecció de plats que destaquen la versatilitat del pèsol. Cada restaurant oferirà la seva creació única que reflecteix la passió pel producte local maresmenc. Així doncs, trobem des dels clàssics pèsols saltejats amb pernil ibèric o calamars, fins a propostes més valentes i exòtiques com pizza de pèsol o "ceviche" de pèsols verds i llet de tigre de cacau amb cruixent de cacau.

Temps de pèsols

Els municipis participants aquest any inclouen Arenys de Mar, Argentona, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar i Tiana.

A més de gaudir dels àpats dels restauradors locals, residents i visitants podran participar en altres activitats relacionades amb la "perla verda". Per exemple, Sant Andreu de Llavaneres celebra el 29 i 30 de març la 25a Festa del Pèsol Garrofal al parc de Ca l'Alfaro, on es podran comprar pèsols frescos directament dels productors, així com explorar una gran varietat de productes artesanals i activitats lúdiques per a tots els públics.

L'oferta dels establiments que participen en les jornades gastronòmiques es pot consultar al web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. A més, la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci d'Enoturisme DO Alella també col·laboren en aquesta iniciativa.

El pèsol és un dels llegums més arrelats a la nostra comarca, amb una llarga història i tradició, cultivat tant als pobles costaners com a les zones muntanyoses. Amb l'arribada de la primavera i el bon temps, durant els mesos de març i abril, les localitats del Maresme organitzen activitats per donar a conèixer aquest producte de la terra, tan valorat a la cuina i a la taula. El pèsol, tot i ser un llegum petit, té un gran valor nutricional. Per les seves propietats, s'assembla més a les verdures i és ric en hidrats de carboni, fibra i vitamina B, elements essencials per al bon funcionament del sistema nerviós.

Restaurants que participen al Temps de pèsols

Arenys de Mar

Argentona

Cabrils

Caldes d'Estrac

  • Solstici

Calella

Mataró

  • Bar Central
  • El Racó del Port

Pineda de Mar

Sant Andreu de Llavaneres

  • La Masia Bartrès
  • La Taberna del Port Balís
  • Tastet (càtering i menjars preparats)
  • Viterra Restaurant

Sant Pol de Mar

  • La Casa Nostra
  • El Trencall (càtering i menjars preparats)

Tiana

El Consorci de Promoció Turística del Maresme recomana contactar amb els restaurants abans de la visita per confirmar que el plat o menú que desitgeu estigui disponible, ja que el pèsol és un ingredient local i de temporada, i la seva disponibilitat pot variar segons la climatologia.

Una vegada més, les jornades gastronòmiques del pèsol al Maresme animen a tothom a degustar els sabors autèntics de la comarca, posant en relleu la riquesa i la diversitat culinària que fan del Maresme un referent al mapa gastronòmic de Catalunya.

Consulta totes les propostes gastronòmiques aquí.
 

Compartir