Blog
Delícies de tardor al Maresme: sabors autèntics que no et pots perdre
La tardor és una invitació a un viatge culinari ple de sabors autèntics i tradicionals.
La combinació de bolets, calamars i vi converteix la tardor al Maresme en una temporada culinària excepcional.
Gaudir d'una calçotada amb calamars a la brasa és una experiència gastronòmica inoblidable. La textura tendra i el gust marí d'aquests cefalòpodes es combinen amb els sabors fumats de la brasa, creant una fusió de gustos que captiva els paladars.
A Arenys de Mar es celebra des de fa 28 anys les jornades del Calamarenys, on el producte estrella, el calamar, es pot degustar als establiments gastronòmics de la vila i s'hi estableix una vessant més tradicional i de descoberta del territori, amb rutes per la vila marinera o com era, anys enrere, una subhasta de peix.
Del mar a la vinya, tan els vins negres com els rosats són una excel·lent opció per acompanyar els plats d'aquesta temporada. Els vins negres amb els seus matisos de fruits vermells i notes d'espècies complementen els gustos profunds dels bolets, mentre que els vins rosats frescos i afruitats ressalten els sabors delicats dels calamars.
El mes d'octubre és el mes del Vi+, un esdeveniment que enalteix la terra de la pansa blanca. Diversos municipis de la comarca ofereixen activitats, alhora que també els cellers organitzen un munt de propostes per viure experiències úniques creades pels membres de la ruta del vi DO Alella.
L’arribada de la tardor inaugura la temporada de bolets. Les varietats que més destaquen de la producció boletaire de la comarca són els rovellons esclatasang, un dels més populars de la zona; de l'altra els ous de reig, un bolet poc amant del fred, de gust dolç i olor suau; els famosos ceps o els mítics rossinyols, així com les versàtils trompetes de la mort o els carlets, un bolet tardà i de carn abundant, ideal per fer conserves. Els establiments s'apropien d'aquesta riquesa forestal per crear plats deliciosos com ara rissottos de bolets, crema de bolets i rovellons a la planxa.
A diferents municipis del territori se celebren actes al voltant del bolet per tal de degustar-los; és el cas de Sant Iscle de Vallalta amb la seva Fira del Bolet o de Vilassar de Dalt, on es posen en valor tots els aliments de tardor, combinant aquests sabors de temporada, amb els de km0.
Experimenta la riquesa gastronòmica del territori en aquesta temporada i et garantim que viuràs una experiència inoblidable de Sabors Maresme!