Notícies corporatives


Sabors Maresme, la nova marca gastronòmica per promocionar i posar en valor els productes de la comarca

Foto grup Presentació establiments Sabors Maresme

Aquest dilluns s'ha presentat Sabors Maresme a l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, on s'ha debatut sobre la importància del producte local com a tret diferenciador del territori.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha presentat aquest dilluns la nova marca que impulsarà el sector gastronòmic de la comarca, Sabors Maresme, on s'hi agrupen restauradors, allotjaments i empreses d'esdeveniments i activitats gastronòmiques per reivindicar el producte local. En paraules de la presidenta del Consorci, Carme Ponsa, "Sabors Maresme és el territori posat a taula, perquè és el que tenim tant a la terra com al mar, el que s'elabora i acabem menjant-nos. És una aposta del Consorci per posar en valor tot el que tenim, perquè a la nostra comarca tenim molt per oferir, i aquesta cultura culinària s'ha d'estendre al turisme local i fer-lo visible a tot el món".

Sabors Maresme té l'objectiu de visibilitzar les empreses de la comarca vinculades a la gastronomia que treballen amb els productes de proximitat, singulars i identitaris de la comarca i destacar-ne la seva excel·lència. Una tasca que demanen els productors, ja que sovint són els residents més propers els que no coneixen els seus productes. La responsable d'enoturisme del celler Bouquet d'Alella, Teresa Cerdà, afirma que "accions com aquestes són molt importants pels restauradors i productors, ja que això fa que entre nosaltres ens entrellacem més i aconseguim sumar. Si això es va potenciant, es pot transmetre després als turistes i la gent local, però primer hem de tenir la casa ben moblada amb aquest tipus de difusió, posant en contacte diferents productors i que ens ho anem creient". El Consorci organitza periòdicament jornades i sessions de networking entre els agents del sector turístic per tal de fomentar el treball en xarxa.

Taula rodona presentació Sabors Maresme
Taula rodona presentació Sabors Maresme

Cerdà és una de les persones que ha participat en la taula rodona sobre el producte local com a tret diferenciador del territori, que ha comptat també amb el xef del Tresmacarrons, Miquel Aldana, un restaurant del Masnou amb estrella Michelin. El xef destaca que "al Tresmacarrons sempre hem apostat per reflectir el territori a la nostra taula, som gent amb molta sort formant part del Maresme, perquè tenim les hortes, la Serralada Litoral que ens dona les aromàtiques i aquella frescor als vins de la DO Alella, que és molt àmplia. També el mar, amb una flota de pescadors a Arenys bastant important, i ens podem abastir de tot tipus de producte. Els productors d'aquí estan tot l'any treballant la temporada i nosaltres ens organitzem en base a la seva dinàmica".

També hi ha hagut, precisament, un productor a la taula rodona, Dani Pujol de Verdpujol, de Cabrera de Mar, qui considera que iniciatives com Sabors Maresme són "fonamentals perquè nosaltres, que estem al sector primari i som els proveïdors de la gastronomia, de la restauració i de l'hostaleria, hem d'estar implicats. És un projecte molt interessant per assegurar una cosa que està molt en perill, que és el manteniment d'un sector primari productiu, amb ganes i implicat al Maresme".

Sabors Maresme neix amb més d'una seixantena d'establiments adherits, però és un projecte dinàmic i en constant expansió, obert a que les empreses vinculades a l'enogastronomia de la comarca s'hi adhereixin i totalment gratuït. Els restauradors que s'hi vulguin sumar han de complir requisits com comprar als productors del Maresme, oferir elaboracions típiques de la comarca i indicar-ho a la carta, entre d'altres. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme i del Consorci d'Enoturisme de la DO Alella, a més d'altres entitats.

La directora del Màster en Innovació de la Gestió Turística i Investigadora de TURCiT, Emma Pla, considera que "projectes com Sabors Maresme són importantíssims en el marc de destinacions i més al Maresme, que té grans productes locals i autèntics que transmeten cultura, història i tradició del territori. El fet que hi hagi iniciatives vinculades a posar en valor turístic tots aquests productes aporta sostenibilitat al territori, el fa connectar amb la comunitat local i fa que aquesta també tingui un sentiment més de pertinença, a més de beneficiar a l'experiència del visitant". Pla ha estat l'encarregada de moderar la taula rodona.

La presentació de Sabors Maresme s'ha celebrat a l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, on s'ha fet l'entrega del distintiu als establiments. L'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, ha obert l'acte destacant la importància i la diversitat dels productes del Maresme.

 

Establiments que formen part de Sabors Maresme

 

Alella

  • Can Balcells

Arenys de Mar

  • La Torre de Can Martri
  • Sardineta Bistrot de Yolanda Majó
  • Restaurant Blau de Mar
  • Can Majó

Arenys de Munt

  • Restaurant l'Era
  • Nigirú

Argentona

  • Atahualpa
  • Xalavia

Cabrera de Mar

  • Red red wine
  • Restaurant La Ribes

Cabrils

  • L'Hostal de la Plaça
  • Restaurant Can Rin
  • Nou Gras

Caldes d'Estrac

  • Pizzeria Estrac

Calella

  • Bahari Club
  • El Cielo Restaurant Degustació
  • El Drac by Raül Balam Ruscalleda
  • In-Geni Restaurant
  • Niu Beach
  • Restaurant Marítim
  • Restaurant Neska Polita

Canet de Mar

  • 6Q Restaurant Modernista
  • AMediaLuz Restaurant
  • Restaurant La Font
  • Massamare

El Masnou

  • Restaurant Coloma
  • La Rotonda Masnou
  • Tresmacarrons

Malgrat de Mar

  • Bar Restaurant Antonio
  • Bar Restaurant del Polígon
  • Bohemi Restaurant
  • El Racó de la Bodega
  • La Torreta

Mataró

  • Dos Cuiners
  • Bar Cafè Nou
  • Nuus Restaurant

 

 

 

Montgat

  • La Botigueta Cuina de Mercat

Palafolls

  • Casa Oms
  • El Cafè de Palafolls

Pineda de Mar

  • Restaurant Diagonal
  • Restaurant Can Formiga
  • ECO Pizzeria Que Bona!!
  • Pura Brasa Pineda de Mar
  • Chicken and Fish
  • La Nova Vinya Bar Restaurant

Premià de Dalt

  • Restaurant Can Martí
  • Restaurant Sant Antoni
  • El Txoko de Premià de Dalt
  • El Balcó de Premià de Dalt

Premià de Mar

  • Restaurant Saborós
  • El Rebost de Premià de Mar

Sant Cebrià de Vallalta

  • Can Martri

Sant Pol de Mar

  • L'Ermita Restaurant
  • Terrassa Voramar
  • Restaurant EL Sot del Morer

Sant Vicenç de Montalt

  • Restaurant Ambiente

Santa Susanna

  • Bamboo Pool Club& Restaurant
  • Restaurant Lua

Tiana

  • L'Avi Mingo

Tordera

  • Can Casellas Restaurant
  • Restaurant Les Ferreres

Vilassar de Mar

  • Vins & Tast

 

Empreses d'esdeveniments i activitats gastronòmiques

Mataró/Alt Maresme

  • Fundació Espigoladors

Tiana

  • Melmelària

Tordera

  • Grenyal Maresme

 

 

 

 

Compartir