Notícies corporatives
El Maresme dona el tret de sortida al “Temps de Maduixes”
Restaurants, elaboradors i productors de 18 municipis de la comarca participen a les jornades gastronòmiques d'aquest producte singular.
El Maresme dona aquest dissabte el tret de sortida a un dels esdeveniments gastronòmics més esperats de la comarca: el Temps de Maduixes. Les jornades gastronòmiques, organitzades pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, se celebren a 18 municipis de la comarca on els restauradors preparen plats especials amb la maduixa com a protagonista i els elaboradors i productors ofereixen els fruits més saborosos de km 0.
Amb el Temps de Maduixes, que té lloc del 27 d'abril al 2 de juny, el Maresme s'engalana per oferir una experiència gastronòmica única i captivadora que convida a descobrir i gaudir dels seus sabors més autèntics. Els restaurants de cada localitat presenten una àmplia varietat de plats especials que van des de tàrtars i gaspatxos, fins a sushi o pizzes de maduixa, propostes que prometen captivar els paladars més exigents. Aquestes propostes mariden a la perfecció amb un bon vi o escumós de la DO Alella.
La Gaviota, dolça i estacional; la Pájaro, lleugerament allargada, però més escassa; l'Albion, més comuna; o la Monterrey; majoritàriament dolça però amb un toc d'acidesa, són algunes de les varietats de maduixa que es poden comprar directament als productors locals. Degut al clima i l'orografia de la zona muntanyosa de la comarca, aquest fruit vermell de km 0 té una qualitat envejable, pel que és famós arreu de Catalunya. Per això, la major part de les maduixes que es conreen al Maresme es comercialitzen al mercat interior.
A més, les maduixes aporten molts beneficis per a la salut. Son una font excel·lent de vitamina C, que resulta essencial per al sistema immunitari i la producció de col·lagen. A més, amb la seva alta concentració d'antioxidants, ofereixen una defensa potent contra els radicals lliures, ajudant a mantenir la salut cel·lular i a reduir el risc de malalties cròniques.
El Consorci organitza les jornades gastronòmiques i hi col·laboren els ajuntaments, restaurants, elaboradors, productors, la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci d'Enoturisme DO Alella. El Temps de Maduixes compta amb la participació dels municipis d'Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana i Vilassar de Mar.
Tota la informació en relació als establiments participants i l'oferta de productes disponibles es pot trobar al web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i al llibret online del Temps de maduixes.
La maduixa també protagonitza esdeveniments locals als municipis de la comarca. És el cas de les fires de Sant Cebrià de Vallalta, el 28 d'abril, de Sant Pol de Mar, el 4 de maig, i de Sant Iscle de Vallalta, el 5 de maig.
Restaurants que participen al Temps de Maduixes
Arenys de Mar
- Delirio Gastrobar
- Sardineta Bistrot de Yolanda Majó
Arenys de Munt
- L'Era Restaurant
- Nigirú
Argentona
- Xalavia
Cabrils
- Restaurant Tempo de l'Hort
Calella
- Aula - Restaurant "El Rebost del Bisbe"
- Restaurant Neska Polita Vinoteca
Mataró
- El Racó del Port-Mataró
- Restaurant Bar Cafè Nou
Pineda de Mar
- ECO Pizzeria Que Bona!!
Premià de Dalt
- El Txoko de Premià de Dalt
Sant Cebrià de Vallalta
- Restaurant Can Martri
Sant Pol de Mar
- L'Ermita Restaurant
Productors de maduixes del Maresme
Arenys de Mar
- Horta Moragas
- Sóc Pagès
Arenys de Munt
- Agrosalichs
- Can Marpons
- Jordi Cantallops
Cabrera de Mar
- El Sindicat de Cabrera de Mar
Calella
- Unió de Maduixaires de Calella
Canet de Mar
- Can Catà - "Fruits del Sol"
Malgrat de Mar
- Agrícola El Progrés Garbí, SCC
Mataró
- Can Tria Ecològic
- L'Hort d'en Dídac
Palafolls
- Horta Ecològica Pla de Munt
- Horta Mas Roca
Pineda de Mar
- Cooperativa Agrícola del Maresme, SCCL
Sant Andreu de Llavaneres
- Can Margarida
Sant Cebrià de Vallalta
- Ca l'Estrany - Jaume Pla
- Ca l'Estrany - Josep Pla
- Cal Moliné
Sant Pol de Mar
- Can Ginesta
Elaboradors de ous, carn i derivats
Arenys de Mar
- Xarcuteria Can Quintí
El Masnou
- Can Rac
- Carnisseria Cal Tete
Sant Cebrià de Vallalta
- Carnisseria Xarcuteria Can Martri
- Sauleda Pastissers
Sant Iscle de Vallalta
- Carnisseria Xarcuteria El Racó de la Maria
- Juanitas Dolç i Salat
Vilassar de Mar
- Carns Boher S.L.
Elaboradors de mel i melmelades
Calella
- Agrogust
Sant Pol de Mar
- Melmelades Calada
Tiana
- Melmelària
Elaboradors de pa i dolços
Arenys de Mar
- Juanitas Dolç i Salat
Arenys de Munt
- Pastisseria La Lyonesa
Argentona
- Forn Can Moré
Calella
- Sauleda Pastissers
Canet de Mar
- Pastisseria Campassol
El Masnou
- Pastisseria Miquel
Mataró
- Casa Graupera
Sant Andreu de Llavaneres
- Pastisseria Sala
Sant Cebrià de Vallalta
- Sauleda Pastissers
Sant Iscle de Vallalta
- Juanitas Dolç i Salat
Sant Pol de Mar
- Sauleda Pastissers