Notícies corporatives


El Maresme dona el tret de sortida al “Temps de Maduixes”

Maduixes del Maresme

Restaurants, elaboradors i productors de 18 municipis de la comarca participen a les jornades gastronòmiques d'aquest producte singular.

El Maresme dona aquest dissabte el tret de sortida a un dels esdeveniments gastronòmics més esperats de la comarca: el Temps de Maduixes. Les jornades gastronòmiques, organitzades pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, se celebren a 18 municipis de la comarca on els restauradors preparen plats especials amb la maduixa com a protagonista i els elaboradors i productors ofereixen els fruits més saborosos de km 0.

Amb el Temps de Maduixes, que té lloc del 27 d'abril al 2 de juny, el Maresme s'engalana per oferir una experiència gastronòmica única i captivadora que convida a descobrir i gaudir dels seus sabors més autèntics. Els restaurants de cada localitat presenten una àmplia varietat de plats especials que van des de tàrtars i gaspatxos, fins a sushi o pizzes de maduixa, propostes que prometen captivar els paladars més exigents. Aquestes propostes mariden a la perfecció amb un bon vi o escumós de la DO Alella.

Maduixes del Maresme

La Gaviota, dolça i estacional; la Pájaro, lleugerament allargada, però més escassa; l'Albion, més comuna; o la Monterrey; majoritàriament dolça però amb un toc d'acidesa, són algunes de les varietats de maduixa que es poden comprar directament als productors locals. Degut al clima i l'orografia de la zona muntanyosa de la comarca, aquest fruit vermell de km 0 té una qualitat envejable, pel que és famós arreu de Catalunya. Per això, la major part de les maduixes que es conreen al Maresme es comercialitzen al mercat interior.

A més, les maduixes aporten molts beneficis per a la salut. Son una font excel·lent de vitamina C, que resulta essencial per al sistema immunitari i la producció de col·lagen. A més, amb la seva alta concentració d'antioxidants, ofereixen una defensa potent contra els radicals lliures, ajudant a mantenir la salut cel·lular i a reduir el risc de malalties cròniques.

El Consorci organitza les jornades gastronòmiques i hi col·laboren els ajuntaments, restaurants, elaboradors, productors, la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci d'Enoturisme DO Alella. El Temps de Maduixes compta amb la participació dels municipis d'Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana i Vilassar de Mar.

Tota la informació en relació als establiments participants i l'oferta de productes disponibles es pot trobar al web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i al llibret online del Temps de maduixes.

La maduixa també protagonitza esdeveniments locals als municipis de la comarca. És el cas de les fires de Sant Cebrià de Vallalta, el 28 d'abril, de Sant Pol de Mar, el 4 de maig, i de Sant Iscle de Vallalta, el 5 de maig.


Restaurants que participen al Temps de Maduixes

Arenys de Mar

  • Delirio Gastrobar
  • Sardineta Bistrot de Yolanda Majó

Arenys de Munt

  • L'Era Restaurant
  • Nigirú

Argentona

  • Xalavia

Cabrils

  • Restaurant Tempo de l'Hort

Calella

  • Aula - Restaurant "El Rebost del Bisbe"
  • Restaurant Neska Polita Vinoteca

Mataró

  • El Racó del Port-Mataró
  • Restaurant Bar Cafè Nou

Pineda de Mar

  • ECO Pizzeria Que Bona!!

Premià de Dalt

  • El Txoko de Premià de Dalt

Sant Cebrià de Vallalta

  • Restaurant Can Martri

Sant Pol de Mar

  • L'Ermita Restaurant

Productors de maduixes del Maresme

Arenys de Mar

  • Horta Moragas
  • Sóc Pagès

Arenys de Munt

  • Agrosalichs
  • Can Marpons
  • Jordi Cantallops

Cabrera de Mar

  • El Sindicat de Cabrera de Mar

Calella

  • Unió de Maduixaires de Calella

Canet de Mar

  • Can Catà - "Fruits del Sol"

Malgrat de Mar

  • Agrícola El Progrés Garbí, SCC

Mataró

  • Can Tria Ecològic
  • L'Hort d'en Dídac

Palafolls

  • Horta Ecològica Pla de Munt
  • Horta Mas Roca

Pineda de Mar

  • Cooperativa Agrícola del Maresme, SCCL

Sant Andreu de Llavaneres

  • Can Margarida

Sant Cebrià de Vallalta

  • Ca l'Estrany - Jaume Pla
  • Ca l'Estrany - Josep Pla
  • Cal Moliné

Sant Pol de Mar

  • Can Ginesta

Elaboradors de ous, carn i derivats

Arenys de Mar

  • Xarcuteria Can Quintí

El Masnou

  • Can Rac
  • Carnisseria Cal Tete

Sant Cebrià de Vallalta

  • Carnisseria Xarcuteria Can Martri
  • Sauleda Pastissers

Sant Iscle de Vallalta

  • Carnisseria Xarcuteria El Racó de la Maria
  • Juanitas Dolç i Salat

Vilassar de Mar

  • Carns Boher S.L.

Elaboradors de mel i melmelades 

Calella

  • Agrogust

Sant Pol de Mar

  • Melmelades Calada

Tiana

  • Melmelària

Elaboradors de pa i dolços

Arenys de Mar

  • Juanitas Dolç i Salat

Arenys de Munt

  • Pastisseria La Lyonesa

Argentona

  • Forn Can Moré

Calella

  • Sauleda Pastissers

Canet de Mar

  • Pastisseria Campassol

El Masnou

  • Pastisseria Miquel

Mataró

  • Casa Graupera

Sant Andreu de Llavaneres

  • Pastisseria Sala

Sant Cebrià de Vallalta

  • Sauleda Pastissers

Sant Iscle de Vallalta

  • Juanitas Dolç i Salat

Sant Pol de Mar

  • Sauleda Pastissers

 

 

Compartir