Blog

Blog


El Maresme sobre rodes

Després d'una llarga jornada ve de gust desconnectar de totes les obligacions que tenim. I que qui no ha sentit curiositat per provar els esports sobre rodes? Doncs aquesta és la teva oportunitat, et proposem un recorregut pels millors espais de la comarca per posar en pràctica les teves habilitats sobre rodes! Preparat per conèixer els millors skateparcs? Som-hi!!

Els millors skateparks del Maresme

1- La Poma Bike, Premià de Dalt

Premià de Dalt compta amb La Poma Bikepark que va néixer l'any 2005 com a 'campet' per a la pràctica del dirtjump i amb el pas dels anys i les millores que s'han introduït a les instal·lacions és actualment un dels bikeparcs referents a nivell mundial. Actualment situat al top 5 mundial segons la GMBN (Global Mountain Bike Network) i considerat el millor d'Europa per centenars de riders. Algunes promeses locals com Andreu Lacondeguy, Bienvenido Aguado, Adolf Silva o Telma Torregrossa s'han convertit a La Poma en grans estrelles internacionals.

LaPoma SkatePark

L'espai compta amb 30.000 m2 d'instal·lacions dividides en 5 espais diferents: 

  • Bikepark: Circuits per a BMX i MTB: dual, pumptrack, dirt, drops... per a tots els nivells i estils.
  • Skatepark: L'skatepark més complet del Maresme amb pool, bowl, mòduls ... perfecte per a riders, skaters i scooters.
  • Foam i Resi: Per a anar sobre segur esta aquesta zona on es troba la piscina d'escumes i resi jump per a perfeccionar els teus salts sense prendre mal.
  • Pump truck: Consten de diferents dubbies i peraltes per a practicar les inpercies, el control de la bici i millorar així la conducció en general. A La Poma hi ha 3 pumptracks de diferents tamanys. Un més petit idoni per a infants i principiants; i un altre més gros dividit en dos on pots practicar la velocitat o entrenar per a d'altres modalitats (BMX, descens, enduro, dirt...)
  • Dirt jump: En aquest espai és on es concentren la gran majoria dels salts de sorra de la Poma Bikepark. Comptem amb 4 línies per als diferents nivells de dificultat: campillito, Trail line, MBA line i Big line. 
  • Ubicació: Carretera dels Sis Pobles, s/n, 08338 Premià de Dalt, Barcelona

Més informació: https://lapomabikepark.com/

2- Skatepark d'Arenys de Munt

El parc té dos bowls a l'estil old-school connectats entre si amb forma de mitja esfera i no tenen copin, això si compten amb profunditat considerable.

Arenys de Munt té la sort de tenir el primer skatepark creat en tota Espanya. Va ser creat el 7 de juliol de 1979 i era considerat una de les millors instal·lacions d'Europa en aquells moments, per on van passar els skaters més destacats del país i també de fora com Paco Gabas que va ser el primer campió d'Espanya d'skate. El parc va ser enterrat durant un període, pero després de la insistència i iniciativa dels joves, l'any 2012 va tornar a veure la llum.

Skatepark d’Arenys de Munt

També hi ha una part en sòl pla, envoltat de rampes, amb una barra arquejada i una espècie de duna amb vora per a grindar.

  • Ubicació: Camí de Canet a Arenys de Mar

3- DIY Caribu, Mataró

Mataró i en concret el barri de Cirera compta amb aquest parc perfecte per passar el teu dia patinant. Un parc creat pels skaters i la gent mitjançant donacions i esforç. Un lloc on es poden trobar rampes escarpades, frontons de formigó, wallrides, cornises divertides i altres punts interessants. Tothom és benvingut a venir i a tenir un bon moment

DIY Caribu, Mataró

  • Ubicació: Ctra. de Cirera, 6

Més informació: https://www.instagram.com/caribu304/

4- Skatepark, Pineda de Mar

Inaugurat el 2021, l’skatepark de Pineda de Mar compta amb un espai de més de 3.500 m². La nova instal·lació està basada en una pista d'anada i tornada amb suaus desnivells entre les diferents plataformes que conformen el conjunt. El nivell superior està pensat de manera expressa per a la comunitat roller de Pineda, amb dos grans calaixos de 17 metres i una barana. La zona sud, està destinada a la pràctica de la modalitat de rampa.

  • Ubicació: Rambla de Catalunya, Pineda de Mar

Més informació: https://www.pinedademar.cat/ 

5- Pista Skate Municipal, Sant Vicenç de Montalt

Inaugurat el 3 de juliol del 2020 a Sant Vicenç de Montalt. El recinte és de lliure accés per als amants i practicants dels esports sobre les rodes de patins en qualsevol de les seves formes i el conformen un conjunt d'estructures que faran les delícies dels aficionats. 

Pista Skate Municipal, Sant Vicenç de Montalt

Al mateix espai també hi ha una pista de Pump Track per poder practicar salts amb skate, patinet o bicicleta.

  • Ubicació: Centre cívic El Gorg

Més informació: https://www.svmontalt.cat/

6- Parc Francesc Macià, Malgrat de Mar

A Malgrat de Mar es troba el excel·lent Parc Francesc Macià, una gran zona d'oci de 40.000 m² dissenyada per passar el dia amb familiars i amics. Compta amb una pista d'skate la qual esta oberta pel goig de tothom. A més el parc compta amb taules de ping-pong i àrees per a jocs de pilota, àrees de pícnic, un parc de patinatge i un amfiteatre on se celebren espectacles d'aire lliure. 

Skatepark, Pineda de Mar

A més, el rierol Palafolls passa pel parc, creant una agradable característica de l'aigua natural. També hi ha una petita torre que ofereix un punt d'observació prop de l'entrada de l'avinguda Avinguda de la Costa Brava, on també hi ha aparcament lliure.

  • Ubicació: Parc Polivalent Francesc Macià

Més informació: https://www.ajmalgrat.cat/

7- Skate park i Pumptrack a Premià de Mar

Situat al Port de Premià de Mar, hi trobaràs un skatepark per patinar amb mòduls de nivell principant i intermig, a prop de la platja i am buna font i diversos restaurants a prop. Al costat, s'ha inaugurat  un Pumptrack, una instal·lació esportiva que consisteix en una pista de salts tant per a bicicletes BTT o BMX com per patinet o skate.

  • Ubicació: Camí Ral, 149, 08330 Premià de Mar, Barcelona

8- Skate Park El Masnou

El Masnou compta amb un skate park de més de 700 metres quadrats perquè puguis aprendre o practicar skate. Maresme Waves ofereix en aquest skatepark i tambá a Alella classes de skate per a grups a partir de 4 anys.

  • Ubicació: Carrer Pau Casals, 08320 El Masnou.

9- Parc del Tramvia Skatepark

Situat entre Montgat i Tiana, el parc del Tramvia és una extensió de verd d' 1,5 ha. que inclou també zona infantil i guingueta oberta tot l'any, a més zona esportiva amb pistes de futbol, bàsquet, patinatge i skatepark. 

SkatePark Montgat

  • Ubicació: Parc del Tramvia - 08390 Montgat - Barcelona (Catalunya)

Compartir