Blog

Blog


Plans amb nens al Maresme: aventures i diversió per a tota la família

Camping en família

El Maresme és una destinació perfecta per gaudir d'unes vacances en família! 🌟 Amb un paisatge espectacular que combina muntanya i mar, una oferta d'activitats per a tots els gustos i edats, a més d'una gastronomia deliciosa, aquesta comarca al nord de Barcelona és ideal per a gaudir-la en família i a més compta amb el certificat de turisme familiar de l’Agència Catalana de Turisme. Descobreix amb nosaltres les millors activitats per fer amb nens al Maresme.

Platges per anar amb nens al Maresme 🏖️

Passar un dia a la platja és sempre una bona idea. Si fa calor, a remull dins l'aigua, jugant amb les onades. Però si l'aigua encara no és prou càlida per tu, els peus a la sorra, la vista a l'horitzó i el cap als núvols són motiu suficient per gaudir d'una jornada inoblidable. Pots fer Castells, buscar tresors, jugar a pilota o fer volar un cometa.

Hi ha platges, però, que a més tenen un valor afegit per a les famílies, perquè estan certificades per l'Agència Catalana de Turisme amb el segell de platges en família. I què vol dir això? Doncs que disposen de tot de serveis perquè els més menuts i les seves famílies tinguin tot el que puguin necessitar al seu abast: mini clubs infantils, restaurants per a famílies, allotjament especialitzat, activitats familiars... Al Maresme tenim quatre destinacions que són de platja en família: Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella i Malgrat de Mar.

A més, també pots consultar aquí totes les platges del Maresme i els seus serveis: guinguetes, banys adaptats, parcs infantils, etc.

Platja a Santa Susanna

Parcs i espais naturals 🌳

Explorar la natura és una de les millors activitats per fer en família i al Maresme no t'hi falten opcions.

Serralada Litoral: Ideal per fer senderisme en família. Disposa de rutes senyalitzades adaptades a tots els nivells. No us perdeu la ruta del Castell de Burriac, amb unes vistes impressionants!

Parc Caramar (Masnou): Es tracta d'una zona verda amb una gran varietat d'espècies d'arbres i plantes, però sobretot enamora als més petits pel seu trenet, un tren de sis polzades que fa un recorregut pel parc.

Parc Forestal de Mataró, situat dins del Parc del Montnegre i Corredor. Es tracta d'una zona boscosa amb diversos miradors de Mataró i diversos itineraris de senderisme. També compta amb zones de pícnic i de jocs infantils. A més, hi trobaràs també el parc d'aventura Bosc Vertical.

Parc Francesc Macià (Malgrat de Mar): Es tracta d'un dels parcs infantils públics més icònics del Maresme. Hi trobareu diverses zones de joc per a menuts i més grans (fins i tot parc de skate). Hi ha una zona amb figures gegants que us transportarà a un món màgic.

Senderisme familiar

Activitats Culturals i Educatives per a famílies 🎨

Museu del Càntir (Argentona): Una visita educativa on els nens poden descobrir la història i les diferents tipologies de càntirs. A més, sovint s'organitzen tallers infantils.

Museu de l'Estampació (Premià de Mar): Es tracta de l'únic museu a l'Estat espanyol especialitzat en l'estampació tèxtil. Tenen una programació molt activa de tallers familiars, ideals per combinar la visita cultural amb una activitat per als més menuts.

Castell de Palafolls (Palafolls): És un edifici militar medieval situat dalt d’un turó. Se’n conserven parts de la muralla alguns altres elements, a més de la capella, que s’ha restaurant modernament. Per arribar-hi s’ha de fer una petita excursió a peu. Les vistes des de dalt, són una meravella.

Rucs del Corredor (Dosrius): És el parc on conviuen totes les races de rucs (burros o ases) de la Península. Rukimon és una reserva d'animals, on viuen una cinquantena  de rucs en una extensió de 10 hectàrees. La visita et permet veure tota la zona de rucs i si ho voleu també us podreu treure el carnet de conductor de rucs. Com ho veieu?

Can Xicoy (Arenys de Munt): Una granja de cabres i formatgeria. Compten amb un ramat de 400 cabres amb les quals fan els seus formatges. Durant la visita, podreu veure totes les instal·lacions i animals de la granja. A més de descobrir el dia a dia d'una granja respectuosa amb l'entorn.

Museu del càntir

Parcs d'Atraccions i Oci 🎢

Parcs Aquàtics: al Maresme hi trobareu dos parcs aquàtics, Illa Fantasia (Vilassar de Dalt) i Marineland (Palafolls): tobogans, piscines i zones de joc per refrescar-se els dies de calor. Una jornada de diversió assegurada!

El Bosc Vertical (Dosrius i Mataró): Un parc d'aventures entre els arbres amb tirolines i circuits de diferents dificultats. Ideal per als nens més intrèpids.

Bosc vertical Mataró

Restaurants per anar amb nens 🍽️

Després d'una jornada plena d'activitats, res millor que gaudir d'un bon àpat en un dels restaurants familiars del Maresme.

En aquest article pots trobar llistat de restaurants familiars al Maresme. I si busques encara més inspiració te'n afegim alguns altres:

Restaurant Les Ferreres (Tordera): Situat en una masia rodejada de verd, el restaurant Les Ferreres ofereix gastronomia totalment casolana i per a les famílies: un parc infantil, un camp de futbol, una gran terrassa i, a l'estiu, piscina privada!

Chiringuito La Rotonda (El Masnou) : A qui no li agrada dinar amb els peus a la sorra a l'estiu? Doncs La Rotonda ofereix un espai únic per gaudir del mar i la platja amb una carta variada que va des de tapes i entrepans fins a brasa o plats vegetarians. Ideal per tenir als més menuts entretinguts a la sorra mentre es fa la sobretaula.

Restaurant Lua (Santa Susanna) : Tanquem llista amb el restaurant Lua situat a l'hotel Indalo Park i al mateix passeig marítim de Santa Susanna. Ofereix una gran varietat de plats que de ben segur s'adaptaran a qualsevol paladar. Un ambient tranquil per gaudir en família.

Rutes i Senders per fer amb nens 🚴‍♂️

Explorar els camins del Maresme en bicicleta o a peu és una activitat fantàstica per fer en família:

La Roca Grossa i el Far de Calella: Aquesta ruta lineal és ideal per gaudir de la façana marítima de Pineda de Mar i Calella. Per acabar la ruta podeu fer la visita al far de Calella i gaudir d'unes magnífiques vistes del litoral.

Per Santa Susanna i la Font del Boter: es tracta d'una ruta molt senzilla pel nucli de Santa Susanna i ens  porta fins a la font del Boter, una zona de bosc molt propera i tranquil·la on hi trobareu una font i taules per a fer un pícnic.

Ruta de Canet de Mar a Arenys de Mar:  ideal per a famílies, ja que passa per passejos marítims. Va des de l'estació de tren de Canet de Mar i arriba fins al port d'Arenys.

Un tomb per Sant Mateu: Ideal per fer tant a peu com en bicicleta. Podreu gaudir d'un entorn natural magnífic així com molt bones vistes del Mediterrani. La ruta comença al pàrquing de la central elèctrica i arriba fins al turó de Sant Mateu i a l'ermita de Sant Mateu del Bosc. Pel camí es poden veure cavalls, ja que passareu per una hípica. Una excursió ideal per fer-la també amb nens petits.

Far de Calella

Agenda familiar al Maresme 🎉

No us perdeu les festes locals, plenes d'activitats per a tota la família.

I si voleu estar al dia de la nostra agenda d'activitats familiars, podeu consultar-la aquí.

El Maresme amb nens és una experiència inoblidable. Si després de totes aquestes propostes encara us queda energia per a més, us recomano que passeu a veure les rutes de la iaia del Maresme, us proposen descobrir la comarca tot jugant. Veniu a gaudir del Maresme i a crear records que duraran tota la vida! 🌞

 


Compartir