Geocaching
Conèixes el joc del Geocaching? Es tracta de sortir a explorar i trobar tresors amagats en el món real. N'he amagat deu per tota la comarca perquè aprenguis sobre la sostenibilitat. Estàs preparat per trobar tots els geoamagatalls de la iaia?
Si t'apassionen les aventures no et perdis la proposta de participar en un Geocaching al Maresme. Tresors, repartits per tota la comarca esperen a ser descoberts.
Què és el Geocaching?
El Geocaching o Geocerca és un joc a l'aire lliure de cerca de tresors al món real amb l'ajuda de dispositius GPS. Per participar hauràs de descarregar l'aplicació gratuïta de Geocaching al mòbil i rebràs les coordenades específiques on s'amaga cada un dels tresors. Amb l'ajuda del GPS hauràs d'anar fins al punt concret on s'amaga el "tresor" i trobar el geoamagatall o contenidor amagat per altres jugadors.
Aprofitant les 10 rutes que proposa la guia de la iaia del Maresme per descobrir la comarca en família, s'han amagat un total de 10 tresors que vinculen la iaia del Maresme i la sostenibilitat.
Consulta el llistat de tresors de la iaia del Maresme
- M1. Desembocadura del Riu la Tordera
- M2. Les Torretes de Calella
- M3. Parc Puigvert
- M4. Museu de Fauna Vertebrada
- M5. Parc dels Germans Gabrielistes
- M6. Basílica de Santa Maria
- M7. Pou de Glaç de Canyamars
- M8. Cabrils
- M9. Parc del Llac
- M10. Túnel del Tren
NOTA - Per poder consultar tota la informació dels tresors amagats de la iaia del Maresme has d'estar registrat a la plataforma de Geocaching.
Com jugar al Geocaching?
- Descarrega't l'aplicació gratuïta de Geocaching al mòbil i registra't.
- Clica aquí i tria quin tresor de la iaia del Maresme vols cercar.
- Segueix les coordenades indicades i troba el geoamagatall amb el "tresor" amagat.
- Un cop trobat el catxé, segueix les següents normes:
- Si es pren alguna cosa del contenidor, s'hi ha de deixar una altra cosa de valor igual o superior.
- Anota els comentaris al llibre de registre.
- Registra l'experiència a la web.
- Deixa el recipient al mateix lloc on s'ha trobat amb molt de compte de no ser vist per persones alienes al joc (geomuggles).
Aquesta proposta lúdica, vinculada tant al turisme familiar com a la sostenibilitat, és una oportunitat per descobrir el Maresme des d'una perspectiva nova.
Les persones que ja ho han provat diuen:
Petits Llops: Trobat! Hem vist publicats últimament catxés pel Maresme i avui ens hi hem acostat, ja que feia temps que no hi anàvem. La pista ens feia dubtar, ja que no enteníem com es podíen lligar els dos mots. Voltant una mica l'hem descobert.
Moltes gràcies per amagar.
Patufetes team: Hola bones "laiaiamaresme", els patufetes team hem trobat i signat el llibre de registre del vostre catxé "M6. Basílica de Santa Maria" i no hem tingut gaires problemes per fer-ho gràcies a les bones coordenades. Massa a la vista. Caldria buscar un lloc menys cridaner. Cada cop que sortim a geocachejar es com una petita aventura que ens ajuda a fer del nostre dia a día una gran odisea. Aquesta és la nostra 8768 caixeta trobada. Moltíssimes gràcies per amagar aquest fantàstic tresor, mantenir-lo tant bé, explicar-nos aquesta interessant historia, portarnos fins aquest bonic indret i fer-nos passar una molt bona estona jugant al que més ens agrada.